Beeuwkes thuiszorg

De mooiste fietsroutes in Nederland

Geplaatst op

Nederland is een van de meest fietsvriendelijke landen ter wereld en beschikt over duizenden schilderachtige fietspaden. Bijna overal in Nederland is de omgeving voorzien van goed onderhouden fietspaden. Dit klinkt voor ons als Nederlanders misschien heel normaal, maar we hebben er veel geluk mee! Op de fietspaden kun je niet alleen fietsen: je kunt er ook skeeleren, steppen of fietsen met elektrische fat bikes. In deze blog lees je waar je het mooist kunt fietsen.

Nationaal Park Hoog Veluwe

Fietsen is het vervoersmiddel in het Nationaal Park Hoog Veluwe. Honderden pittoreske fietspaden lopen door de ongerepte bossen, duinen en weilanden van het bos. Het park is dicht bij de Randstad en dat maakt het ideaal voor dagtochten of korte zomervakanties. Door de kuddes wilde zwijnen, herten en paarden die vrij rondlopen door de Veluwe, is dit een paradijs voor natuurliefhebbers.

Duinen van Texel

Fietsen langs de prachtige kustlijn van Texel is altijd de moeite waard. Het is zelfs mogelijk om binnen één dag de hele westkust van het eiland te doorkruisen. Het grootste deel van de regio wordt beschermd als een nationaal park en wordt onderhouden. Dit maakt het één van de meest biologisch diverse landschappen van Nederland. 

Noordoostpolder

Halverwege de twintigste eeuw, midden in de Tweede Wereldoorlog, viel de polder officieel droog. Daarna is de Noordoostpolder in een razendsnel tempo ontwikkeld en ontstond er een uniek landbouwgebied. Dit gebied bevat nu enorme tulpenvelden waar je met die fiets doorheen kan. Een mooi uitzicht met een interessante geschiedenis!

Lauwersmeer Nationaal Park

Lauwersmeer vind je rond een reeks rivierdelta’s tussen Groningen en Friesland. Deze kunstmatige waterwegen zijn in de twintigste eeuw uit de Noordzee gegraven om Nederland te beschermen tegen overstromingen. Tegenwoordig vind je in het park veel zeldzame vogelsoorten en andere wilde dieren. Naast fietsen behoort Lauwersmeer ook tot de beste plekken in Nederland voor wind- en kitesurfen.

Gerelateerde berichten

Ultrasoon reinigen: het belang en de vele voordelen

Ultrasoon reinigen is het gebruik van geluidsgolven door water om microscopisch kleine implosies te creëren, die vervuiling verwijderen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden