Beeuwkes thuiszorg

Essentiële zaken voor een goede algehele gezondheid

Geplaatst op

Wil je graag lang gezond blijven en zo lang mogelijk dingen kunnen blijven doen? Dan is het erg belangrijk dat je rekening houdt met verschillende zaken waarmee je de levensduur van je lichaam zo lang mogelijk maakt. Daarnaast zorgt een gezonde levensstijl ervoor dat je ook ouder wordt zonder de ouderdomsklachten die hier vaak mee gepaard gaan. Wil jij dat graag ook en klinkt dat als muziek in de oren? Dan hebben we in deze blog de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden en waar je vandaag al mee kunt beginnen.

Let op een goede mondgezondheid

Een goede mondgezondheid is om meerdere redenen erg belangrijk. Het is niet alleen erg prettig om geen pijn te hebben bij het nuttigen van koud of warm eten of drinken. Er is nog een andere reden waarom het belangrijk is dat je altijd een oogje in het zeil houdt wanneer het gaat om de staat van je gebit en je mond. Er zijn namelijk verschillende onderzoeken die hebben geconcludeerd dat een slechte mondhygiëne tot gevolg kan hebben dat je last krijgt van ontstoken tandvlees. Dat is lastig en natuurlijk vervelend, maar een infectie in de mond kan overslaan naar een infectie elders in het lichaam. De bacteriën in de mond kunnen namelijk door de bloedstroom terecht komen bij andere organen en daar de infectie verder verspreiden. Daarom is het extra belangrijk om regelmatig bij je tandartsen langs te gaan voor de periodieke controle. Woon je in de regio Groningen? Dan adviseren we je in het bijzonder om een afspraak te maken met Studentist Tandartsen in Groningen.

Let op je BMI

Een afkorting die de laatste jaren steeds meer algemeen bekend is, is B.M.I. wat staat voor Body Mass Index. Het is een grove, maar indicatieve manier om te zien of je op het gebied van lichaamsgewicht gezond bent of niet. Wanneer je BMI te hoog is, kan het zijn dat je een grotere kans hebt op het ontwikkelen van diabetes, hoge bloeddruk of andere gezondheidskwalen. Zorg er daarom voor dat je niet te dik bent door gezond te eten en voldoende te bewegen.

Gerelateerde berichten

Ultrasoon reinigen: het belang en de vele voordelen

Ultrasoon reinigen is het gebruik van geluidsgolven door water om microscopisch kleine implosies te creëren, die vervuiling verwijderen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden