Half Europa is getatoeëerd en het ziet er naar uit dat de rest van de wereld snel zal volgen. Het is een enorme rage geworden om jezelf te laten tatoeëren. Het grappige is dat een groot deel van de mensen over een aantal jaren helemaal niet meer zit te wachten op de tatoeages die ze hebben laten zetten. Dat is dan heel erg jammer. Gelukkig kun je er tegenwoordig wel iets aandoen; een tatoeage verwijderen is een optie. 

De tatoeage laten verwijderen waar je je aan stoort

Het is natuurlijk allemaal niet zo zwart-wit gesteld, het kan natuurlijk ook zo zijn dat je slechts een tatoeage hebt die je stoort, maar dat je de rest nog wel mooi vindt. Dan is het mogelijk om een tatoeage te laten verwijderen met behulp van een laser. Deze lost de inkt in de huidlagen op waardoor de tatoeage zal verdwijnen. In veel gevallen zijn het namen van mensen die verwijderd moeten worden. Het kan bijvoorbeeld gaan om een ex-vriendin.  

Het is natuurlijk heel erg rock-‘n-roll en romantisch om de naam van je vriendin te laten tatoeëren, op bijvoorbeeld je arm, maar wie zegt dat je over 10 jaar nog samen bent? Laat dit dus nooit doen. 

Krijg ik een vergoeding voor een behandeling?

Het is op het moment niet mogelijk om een vergoeding te krijgen voor het verwijderen van een tatoeage. Dit vanwege het feit dat het hier gaat om een puur cosmetische behandeling. Wanneer je bijvoorbeeld een medische noodzaak hebt om een tatoeage te laten zetten, bijvoorbeeld bij het reconstructie van een borst, dan is het wel mogelijk om een vergoeding te krijgen. Mogelijk moet je hier dan een extra verzekering voor afsluiten.

We raden je aan om vooral niet roekeloos een tatoeage te laten zetten, daar kun je dus later spijt van krijgen. Wanneer je het wel laat doen, zorg er dan voor dat je een tatoeage laat zetten op een plek waar het niet direct opvalt, dus niet op de handen of gezicht. Bij het zoeken naar een baan kan dit later een probleem opleveren.

Pin It on Pinterest