Beeuwkes thuiszorg

Kies een goede zorgverzekering

Geplaatst op

We nemen in deze tekst met je door hoe je snel een goede zorgverzekering kunt kiezen. 

Het is erg belangrijk om de juist zorgverzekering in een bepaalde situatie te hebben. We nemen de verschillende aandachtspunten met je door. Lees snel verder en doe je voordeel met de informatie die we je geven. 

De juiste verzekering voor de specifieke situatie 

We hebben niet altijd dezelfde zorgverzekering nodig. Wanneer we kijken naar de verschillende situaties waarin we ons bevinden dan wordt het duidelijk dat de ene keer het beter is om een bepaalde verzekering te nemen, terwijl het beter is om op een ander moment juist te gaan voor een ander type zorgverzekering. Veel verschillende situaties kun je uiteenzetten aan de hand van een aantal criteria: 

  • Valt de zorg onder het Nederlandse tarief?
  • Wordt de zorg in Nederland geboden?
  • Is er een aanvullende verzekering nodig voor een specifieke behandeling?

Dit zijn een aantal punten die het overwegen waard zijn. Het is belangrijk om te weten dat zorg tijdens een reis, geboden in een buitenlands ziekenhuis, zeker niet altijd valt onder de zorgverzekering. Een aanvullende verzekering is vaak nodig. Een reisverzekering die voorziet in het dekken van het risico van kosten die gemaakt worden in het buitenland voor bepaalde zorg. Als je in het buitenland in een kliniek voor toeristen terecht komt (bijvoorbeeld in India) dan is het vaak zo dat deze kosten niet vergoed worden door een standaard Nederlandse zorgverzekering en zeker de kosten niet die boven het Nederlandse tarief uitkomen. Er moet een goede harmonie zijn tussen je zorgverzekering en de reisverzekering. Laat je hierover informeren. 

Behandelingen wel of niet onder zorgverzekering

Het is nodig om te weten of behandelingen wel of niet onder de zorgverzekering vallen. Dat is gemakkelijk te achterhalen door er gewoon naar te vragen. We raden je dan ook aan om een behandelaar vooraf te vragen hoe de kosten doorgaans vergoed worden. Daarbij is het belangrijk dat jij je zorgverzekeraar vraagt hoe precies de regels voor de vergoeding zijn. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. 

Gerelateerde berichten

Ultrasoon reinigen: het belang en de vele voordelen

Ultrasoon reinigen is het gebruik van geluidsgolven door water om microscopisch kleine implosies te creëren, die vervuiling verwijderen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden