Beeuwkes thuiszorg

Logopedie is voor jong en oud

Geplaatst op

In deze blog besteden we aandacht aan logopedie: wat is het precies en voor wie is het bedoeld? Veel mensen zijn benieuwd naar hoe het in elkaar zit en sommige hebben bijvoorbeeld zelf ook problemen met de spraak. Wat er allemaal mogelijk is, dat nemen we even met je door in deze tekst. Heb je deze nu uit, dan is het ook nog erg leuk om onze andere teksten te lezen. Doe dat voor de nodige inspiratie. Bij https://www.depraatmaatgroep.nl/ weten ze precies wat er nodig is om je spraakvaardigheid te verbeteren. 

Logopedie is er ook voor ouderen 

Veel mensen denken dat logopedie alleen maar voor jongeren met een spraakprobleem is. Dit is echter niet waar, het kan ook zo zijn dat ouderen last krijgen van een spraakprobleem en op deze manier het nodig is dat er interventie plaatsvindt door een logopedist. Bij de genoemde experts weten ze precies wat je moet doen om weer beter te kunnen spreken. Logopedie is echter een breder terrein, dit gaat ook over alles wat met de mondstreek te maken heeft als het gaat om bijvoorbeeld eten en slikken. Het kan ook zo zijn dat je doorverwezen wordt door een medisch expert omdat bijvoorbeeld de aard van de klachten eerder medisch dan spraaktechnisch is.

Hoe ga ik om met iemand die een spraakprobleem heeft?

Wanneer je iemand kent die spraakproblemen heeft en je gaat er de communicatie mee aan, dan is het erg belangrijk om een aantal dingen te doen laat deze gene altijd uitbraken en Maak de zinnen niet af, kom maar dit is erg vervelend voor degene die zijn verhaal probeert te doen. Mensen die een spraakprobleem hebben zijn zeker niet minder intelligent, ze hebben echt een spraakprobleem waardoor de communicatie langzamer kan verlopen, zorg ervoor dat je dus rustig de tijd neemt. Wanneer het gaat om kinderen met een spraakprobleem, dan is het erg belangrijk dat de ouders hun rol vervullen bij het trainen van de spraakvaardigheid, richt daarom de thuissituatie zo in, op basis van tips van de logopedist, waardoor kinderen de kans krijgen om goed hun vaardigheden thuis ook te trainen in voorbereiding op de logopediesessies met de logopedist buitenshuis. 

Gerelateerde berichten

Ultrasoon reinigen: het belang en de vele voordelen

Ultrasoon reinigen is het gebruik van geluidsgolven door water om microscopisch kleine implosies te creëren, die vervuiling verwijderen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden