Beeuwkes thuiszorg

Ultrasoon reinigen: het belang en de vele voordelen

Geplaatst op

Ultrasoon reinigen is het gebruik van geluidsgolven door water om microscopisch kleine implosies te creëren, die vervuiling verwijderen van oppervlakken, hoeken en spleten. De implosiebelletjes werken als kleine schrobborsteltjes en verwijderen vuil veel effectiever dan de meeste andere methoden.

Wanneer diepe reiniging nodig is

Ultrasoon reinigers dompelen de voorwerpen onder in een bad van water, zodat alle delen van het voorwerp diep gereinigd kunnen worden.

Reinig meerdere voorwerpen tegelijk

We weten allemaal hoeveel gemakkelijker het is om een vaatwasser te gebruiken in plaats van de vaat met de hand af te wassen. Op vrijwel dezelfde manier kunnen meerdere gereedschappen en werktuigen samen worden gereinigd in een ultrasoonreiniger. In tegenstelling tot de werking van een afwasmachine, zorgen ultrasoonbaden ervoor dat onderdelen met spleten, holtes en gaten dezelfde reinigingswerking krijgen als gemakkelijker te bereiken oppervlakken.

Doeltreffende reiniging

Je kunt erop vertrouwen dat elke reiniging doeltreffend is. Ultrasoonbaden kunnen zo worden geprogrammeerd dat met één druk op de knop elke reiniging precies hetzelfde is als de vorige.

Door de pandemie komt het voor dat je tussen de bezoeken door moet schoonmaken. Dit is tijdrovend en kan je productiviteit voor die dag beperken. Je hoeft er niet bij te blijven als de ultrasoon reiniger zijn werk doet, je kunt kleinere items laten reinigen terwijl je verder gaat met het desinfecteren van oppervlakken en andere grotere items, waardoor je tijd en geld bespaart.

Hoe werkt het?

Ultrasone energie wordt in het water gebracht, waarbij de trillingen via metalen blokken in een tank worden geleid. Door de trilling van de metalen tank straalt de tank ultrasone energie uit in het bad. Het is deze ultrasone energie die het reinigende effect teweegbrengt.

Het reinigende effect

De imploderende belletjes in het water creëren snel hoge temperaturen en drukken in een kleine ruimte. Wanneer de implosies in contact komen met ondergedompelde voorwerp, werken de cavitatiebelletjes als microscopisch kleine schrobborstels over de hele reinigingstank en verwijderen vuil zonder dat er chemicaliën nodig zijn. De actie is minuscuul, zodat het een zeer effectieve maar zachte reiniging oplevert, waarbij de schade wordt vermeden die kan worden veroorzaakt wanneer voorwerpen met de hand worden geschrobd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden