Iedereen wordt oud, de ene vindt dat erger dan de ander. Iedereen wordt op een andere manier oud en bij de een gaat het sneller dan bij iemand anders. Toch is het voor velen een droom om er zo jong mogelijk uit te zien dan ze daadwerkelijk zijn. In deze blog geven we een aantal tips zodat je er jarenlang op je best uit kunt zien. 

Gebruik een concealer 

Voor donkere kringen onder de ogen kun je een concealer gebruiken. Wanneer je de concealer helemaal rondom het oog smeert, kan het juist aandacht vestigen op je rimpels door in de lijnen te zinken. Breng daarom de concealer alleen aan op de binnenkant van je onder oog om duisternis te verbergen. 

Houd je oog make-up eenvoudig 

Ouderdom gaat vaak samen met vette oogleden. Door vette oogleden kan je oogschaduw gaan uitlopen, maar dat betekent niet dat je oneindig je oogschaduw moet bijwerken en opstapelen. Breng in plaats daarvan een dunne laag van een heldere primer aan om alles op zijn plaats te houden. Breng vervolgens natuurlijke schaduwen aan maar hou het natuurlijk en eenvoudig. 

Breng dagelijks zonnebrand aan 

Vooral rond de ogen, dit gebied is het dunste van het hele lichaam. Te veel zon maakt je huid alleen nog maar dunner en gaat het er ouder uitzien. Je kunt een donkere gloed of kleur zien door de transparantie van de huid. 

Ooglidcorrectie of wenkbrauwlift 

Waar veel mensen ook onzeker over worden zijn hangende oogleden. Het geeft een gesloten en droevige blik. Deze tip is wat duurder dan bovenstaande, maar erg effectief. Je hoeft namelijk niet meer alles te verdoezelen met make-up. Een ooglidcorrectie of wenkbrauwlift kan in sommige gevallen zelfs vergoed worden. Bespreek dit met je zorgverzekeraar en wie weet ben je er dan wel een stuk goedkoper vanaf. 

Pin It on Pinterest